söndag 13 februari

Ja då är det dags igen då. Denna gången är det Camilla som blivit sjuk. Började på fredagskväll med en riktig hosta igen, igår fick hon feber och var riktigt trött och grinig. Idag är hon feberfri igen och pigg som en mört. Snorig förstås och hon får hostattacker men ändå känns hon rätt ok. Imorgon får Peter vara hemma och sen får vi se till tisdag hur hon mår då.

Viktor har idag visat stort intresse att sluta med blöjor. Inte mindre än 4 gånger idag har han envist talat om att han ska på toa. När han väl sitter där ska han läsa böcker precis som syrran gör. Och faktiskt så har han bajsat 2 gånger och kissat en av gångerna så nog verkar han ha knäckt koden allt. Då är det bara att hoppas att syrran hänger på. Trodde ju att hon skulle vara först, hon har ju iaf fyllt 3 men icke då.

Tur att vi fick låna brorsans V70 förra veckan när chevan gick som en kratta. På fredagen skulle jag ta Toyotan till jobbet men det var ju halv snöstorm och oplogade vägar ute när jag skulle åka. Då var jag glad att volvon stod kvar så jag kunde ta den och tuffa mig in till Sandviken. Med Toyotan hade jag inte tagit mig från gården.

I onsdags var jag och alla andra pedagoger på Sandvikens förskolor på föreläsning i Gävle om förskolans läroplan som det har blivit en del ändringar i. 3 timmar höll den på men faktiskt var det riktigt intressant och föreläsaren var bra så jag var rätt pigg hela tiden.

Efter jobbet på torsdagen var jag och hämtade Viktor och Camilla och sen åkte vi till Hammarby och hälsade på på mitt gamla jobb. Saknar än alla där. V och C ville inte åka hem utan skulle leka mera.

måndag igen

Så var det måndag igen och jag fick äntligen träffa de nya barnen på jobbet. Det var 3 små sötnosar( som om det inte alltid är det :) ) Nu känns det bra att äntligen ha fått komma igång på riktigt på jobbet.

Peter var på bvc med Camilla på 3 års kontrollen. Hon har tydligen stått kvar på samma vikt som förra gången men hon har vuxit på längden. Men det var tydligen inget att bekymra sig över, med vikten alltså, hon äter dåligt som vi vet och sen är hon ju rätt aktiv av sig som de flesta vet om.
Viktors koppor har torkat så imorgon är det dags för dagis igen.

Just nu väntar vi på att brorsan ska komma förbi och hämta Peter som ska med hem till honom för att låna 1 bil. Våran cheva går inget bra just nu utan ska in på reparation på fredag så då är det tur att Rickard har två bilar och är snäll att låna ut den ena till oss. Eftersom vi båda åker bil till jobbet blir det lite krångligt med bara en bil.

Var något mer jag hade tänkt skriva men just nu så är det tomt i huvudet. Återkommer om jag kommer på det.

Ljuva söndag

Idag har varit en bra dag. Fick sova ända till 8.20 imorse när Viktor vaknade. Iofs väckte han mig redan halv 6 men då var det bara att gå in i barnens rum och ta över honom till "min" säng så fortsatte vi sova.

Förmiddagen pyste vi på i lugn och ro. Efter mellanmålet tog vi tag i röjning av huset. Medan Peter tog tag i badrum, damsugning och skurning tog jag med barnen ut.

De hjälpte mig att hämta ved som jag sedan klöv/klyvde i vedklyven. Vette sjutton vad det heter, men ni vet vad jag menar :) Tiden gick fort när man har kul och faktiskt var det roligt och barnen är ju så duktiga på att hjälpa till när jag håller på.

Lite pulka och bob han vi med oxå innan det var dags att gå in och äta mat.

Som vanligt veckans höjdpunkt strax före läggdags med badning. Båda är som vilddjur i badet och de plaskar och stänker och skriker och skrattar.

Nu är det läggdags för oss vuxna så natti natti.