Loppisdags

Har idag varit på loppis och sålt en del saker. Sålde en hel del leksaker faktiskt. Plockade ihop som snabbast igår kväll och var upp till stallet och slängde ner en del hästgrejor som jag tog med.
Sålde för strax under 400:- och det är helt ok. Tog 5 el 10 :- för de flesta saker så det blev lite mindre saker att släpa hem.

Är riktigt roligt att sälja på loppis tycker jag, skulle kunna göra det oftare om det inte tog så mycket tid från familjen.

Pratade med en kille om böcker jag hade till salu, till slut frågade han om jag inte kände igen honom och jag tyckte att det var något bekant över honom men inte förrän han sa nåt om skola så kom jag på att det var ju Micke som jag gick på Nytorp med. Har inte sett honom på minst 10 år. Det var riktigt roligt att träffa honom, tyvär jobbade ju han när vi hade träffen i början av juni. Hoppas han kan vara med på nästa träff.

Man ska ha husvagn

Ja då är vi med husvagn då. Igår gjorde vi klart affären med brorsan så nu är vi husvagnsägare med allt det innebär. Nya overaller bara måste vi köpa så vi matchar varandra :) Nejdå här blir inga lika inte.

Men det blir till att kolla vad vi behöver fylla på med i vagnen, måste sätta oss och skriva listor. Tallrikar och glas i plast kom jag på att jag har som jag beställde från Ellos för kanske 10 år sedan som inte blivit uppackade.

Nu ska vi gå ut och testa sätta upp förtältet på gården så vi har gjort det någon gång innan vi ska ut bland folk och göra det. Vill ju inte göra bort oss alltför mycket på nya ställen.

Igår hade vi en härlig dag på och vid Näsbysjön med mamma och pappa. Vi var ut nån timme på sjön med båten och Viktor släppte loss rätt fort och vågade gå lite utan mitt sällskap.
Tillbaka i hamnen så lyssnade inte Camilla utan gick ner till båtrampen och skulle känna på vattnet med foten och vips så låg hon med benen i vattnet och kom inte upp. Som tur är får inte barnen gå utan flytväst så även om hon helt trillat i hade hon iaf inte sjunkit.

Vädret var helt underbart och det fläktade skönt vid vattnet. Synd att det inte går att bada vid båthamnen.


Glömde skriva att i måndags fick Camilla sin efterlängtade cykel eftersom hon slutat med blöja. Hon var lite trevande i början men efter ett tags tränande går det som en dans. VIktor har oxå lärt sig cykla fast han knappt når ned till pedalerna.

R.I.P ANDY MY

I tisdags kväll kom samtalet jag inte ville ha. Andy var dålig. Åkte upp till stallet och Ida och Emma hade konstaterat att han hade foderstrupsförstoppning. Han hostade och det rann slem och foder genom näsan på honom. Emma masserade halsen på honom men det hjälpte inte.
Efter konsultation med veterinär så skulle vi massera och promenera/gärna trava med honom. Efter 45 minuter så ringde jag vet som fick komma ut för att avliva honom.

Jag hade tidigt under promenaden bestämt att löser det sig inte själv så blir det avlivning. ¨Jag har ju redan tidigare bestämt att han ska avlivas efter sommaren och nu när ändå veterinären skulle komma ut så var det lika bra att ta beslutet nu.

Annika hjälpte mig genom att ringa till Pelle och fråga var han ville att vi skulle ta bort Andy. Så vi fick en sista promenad till sågen bakom gamla ridskolan.

När vet kom satt hon en kanyl i halsen på Andy inne i stallet vid banan. Då stod han och lutade huvudet i min famn vilket aldrig händer annars. Han följde villigt med i ficklampans sken ut till platsen och han stod stolt och tittade i fjärran när hon sprutade in avlivningsvätskan. Han tog ett par steg framåt innan han föll och rullade över på rygg med benen lutande mot husvagnen som stod där. Han ska då utmärka sig in i det sista. Jag och veterinären kunde välta över honom på sida så han låg bra iaf.
Jag täckte över honom med presenningar och gick därifrån.

Annika följde mig tillbaka till stallet och det kändes skönt att ha någon att prata med.

Onsdag morgon ringde jag till Lantbrukstjänst och bokade hämtning av kroppen så innan klockan tolv var dom och hämtade honom. De ringde närde nästan var framme och han som körde visste var sågen var så när jag kom upp hade han redan lyft upp Andy i luften och höll på att plocka av skorna. Jag tittade på när han hissade upp kroppen och bokstavligt släppte ner honom i conteinern.
Jag vet inte om jag är kall och grym men det bekomm inte mig särskilt mycket att de gjorde så. Det är tidens gång och han var ju redan borta och sprang med Bandit och alla kompisar på de evigt gröna ängarna. Jag tycker att det är intressant med veterinärarbete också så biten med avlivningen hade jag heller inte velat varit utan.

Tomt är det och onsdagen gick till stora delar åt till att gråta.

Camilla konstaterade bara att då kan vi köpa en ny Andy och när jag sa att det kommer att dröja så sa hon att då får vi låna nån häst då.

Hutlöst dyrt blev det. 4300:- kostade hämtningen och det var kontanta pengar som gällde. Idag kom fakturaunderlaget på veterinären på 6200:- så över 10000 kostade hans död.