söndag 29maj

Mors dag idag. Är det nån som tror jag blev uppvaktad? Nej kunde väl tro det. Så länge det är Peter som sköter uppvaktningar så blir det inga. Inte ens födelsedagar kan han bemöda sig att köpa något åt mig på.

Imorse var jag uppe med tuppen och bakade. Både Naanbröd och jordnötsrutor. Vi var bjudna till grannarna Per och Lena på deras traditionella förningsfrukost. Vi var ett 30 tal som slöt upp under äppelträden i deras trädgård och alla hade olika slags ätbart med sig. Jordnötsrutorna blev en succé som vanligt och många ville ha receptet på dom. Naanbröden gick också åt, själv han jag inte med att få något men de sa att de var goda så jag får väl tro det då.

Nu ikväll har jag varit och grejat med hagen igen. Det tar sin lilla tid att kolla över hagen. I veckan ska vi stängsla en stor åker där hästarna har lite att äta. Pelle skulle hjälpa oss med traktor att sätta ner stolpen tack o lov, det brukar gå skapligt fort då.

lördag 29 maj

Tiden går. Jag ska och jag ska men blir aldrig av ändå, men nu så kör vi igen.

Förra lördagen var vi till Furuvik och hade det gott. Solen strålade och det var perfekt temperatur. Hemma i Storvik var det tryckande men inte i Furuvik. Barnen tyckte det var kul att åka/gå runt och kika på alla djuren. Tur att vi har så snälla barn. Det är aldrig nåt gnäll att de vill ur vagnen utan hänger glatt på vad vi än hittar på, det är bara om vi blir stilla för länge de kan tröttna.

På kvällen var vi bjudna till Annika och Jocke på grillat. Vi hade tur med vädret då oxå. Vi hann lagomt äta klart innan regnet kom så vi fick flytta in och dricka kaffe. Barnen lekte på fast i varsin "lek". Amanda tyckte det var lite jobbigt att Viktor och Camilla lekte med hennes saker. Kvällen avslutades med lite "barnbuzz". RIktigt kul var det och självklart var det ju jag som vann.

I onsdags var vi till Nymmenåsen och lekte fäbodliv. Camilla klädde på sig förkläde och huckle och sprang runt och grejade. Hon skurade mattor, tovade,täljde en krok och fixade med djuren. Viktor kröp runt och satt gärna och grävde i sanden med spaden som var lika stor som honom.
Efter Nymmenåsen följde Linda och Nelly med oss hem. Vi fick den stora äran att passa Nelly medan Linda fixade med sitt. Det gick jättebra, iofs så leker inte barnen med varandra riktigt än men de har koll på varandra. 
Tog en prommis ner och handla innan de åkte hem så då åkte Nelly och Camilla i vår vagn medan Viktor åkte i Nellys.


Igår var vi in till Sandviken och handlade. Vår dammsugare gav upp förra veckan så vi var tvungen att köpa en ny. Först var vi in till Peter på jobbet och där fick barnen åka traktor med pappa. Snacka om att se saliga ut, Viktor sken det om och han såg mallig ut uppe i hytten.


mycket tårta blir det..

Ja den här veckan har det blivit mycket tårta. Varje dag på öppna har vi ätit tårta. Alltså 3 dagar i rad och i em så ska vi förhoppningsvis till brorsan och äta lite till.

Igår var svärmor hit en vända och hälsade på. Camilla pratade med henne så öronen höll på att trilla av. Camilla var dödstrött så till slut gjorde hon massa tok hela tiden för att inte somna. Inte ens duscha var roligt men hon kvicknade iaf till efteråt så hon orkade äta välling innan det var natti natti.
Välling slutade hon ju tvärt med efter magsjukan men började igen i förrgår. Skönt tycker jag då hon är lite dålig att äta i vanliga fall.

"Gubbarna" som håller på med gatan gjorde ju en parkering till bilarna efter vår gata nu när de håller på o gräver o bökar. De grusade upp en liten med plats för 4 bilar så den räcker ju inte långt då vi har 2 bilar.
Åkte hemifrån vid 1 tiden och kommer tillbaka ca 15.30. Då har idioten som bor på Burmansgatan dragit dit sin skrotbil som stått på hans gård trasig länge och ställt den så jävla tokigt att han tar upp två platser.
Lasse B skulle gå och prata med honom sen har jag inte hört mer men när Peter kom hem vid 6 var bilen kvar.
Snart skickar vi polisen på honom för hans skumraskaffärer med kreti o pleti som står mitt i vägen med sina bilar o knappt flyttar sig när man kommer. Blir så jävla förbannad på folk som honom. Blää.