Klart

Då är huset äntligen målat. Igår gjorde vi sista strykningen så nu är huset vitt och fint igen. Sista dagarna delade vi upp arbetet och körde 1 timme var. 
Till och med jag som är väldigt höjdrädd använde skyliften till att måla högst upp på huset. Förhoppningsvis så har min höjdrädsla blivit bättre så den inte begränsar mig lika mycket mer.

Pecke och Therese var hit i onsdags och hjälpte till med skrapning och målning. Tack för det. Saker går mycket fortare när man har sällskap och roligt under tiden. Mamma hade barnen ett par timmar på em så vi kunde vara 4 som arbetade på huset samtidigt.

I fredags var jag till Hanna på vinkväll. Eller jag drack ju inget eftersom vi skulle upp och jobba på huset men det fanns de som drack lite mer istället. Jag var ju tvungen att göra klart grundmålningen innan jag åkte så jag kom nog till Hanna vid 22.20. Var kvar till 1, då var det dags att åka hem o sussa nån timme innan barnen vaknade. Vi var samma gäng som träffades hos Malin på festen i april. Alltså jag, Malin, Sara, Hanna och Gunilla. Kul hade vi som vanligt när vi träffas.

I lördags målade vi på fram till 12 sen måste vi göra uppehåll för lunch och solen som låg på fasaden. Då passade jag och Camilla på att åka på loppis. Köpte en leksaksgräsklippare, 1 NAlle Puh film, 4 böcker och en leksaksgitarr för 45:-.

Resten av tiden har vi skrapat och målat, flera kvällar har vi jobbat till 11-12 på natten när barnen somnat.

Idag har Peter börjat jobba igen efter 3 veckors semester, snacka om tur med vädret. Knappt en droppe regn har det kommit under hela tiden. 
Barnen har under sista veckan vaknat vid 6 på mornarna men imorse när vi hade klocka på ringning ja då sov de då. Hon var efter 7 när Viktor vaknade och Camilla sov till 7.30.

Idag blir det storstäd här hemma efter att städningen inte har orkats med under måleriet då vi har sprungit ut och in med skorna på.

Målning

Här hinner man knappt vara vid datorn nu.
Fick hem en skylift i fredags morse så nu är det operation husmålning som gäller. Som tur är så är det bara gavlarna att fixa till. Peter målade ju långsidorna förra sommaren men gavlarna är för höga att fixa med bara stege.
Peter är den som får dra det tyngsta lasset med skrapning och målning. Själv springer jag som en jojo hit och dit och jagar barna och sköter markservicen. Något drag med skrapan har jag hunnit och idag har jag iaf målat någon timme när barnen gick och lade sig. Balanserade på stege som vi lagt över källartrappen när jag målade under fönstren har jag gjort. Är riktigt imponerad av mig själv som vågade. Är grymt höjdrädd i vanliga fall men kände att jag måste dra mitt strå till stacken jag med.

Åkte faktiskt med skyliften upp till vindsfönstret i lördags. Otäckt var det men ger jag det lite tid så kan jag nog vänja mig. Ska kanske ta en liten åktur imorgon. Är det någon som vill följa med?

På onsdag em eller tors fm så måste vi lämna tillbaka liften. Har vi tur får vi tillbaka den till helgen så vi blir klar med målningen.

I fredags var jag och barnen till Malmjärn och badade. Malin och Sara var oxå där med sina barn så vi hade trevligt på stranden. Synd att det blåste så mycket men det var iaf varmt i vattnet.

fönsterkross

Igår när vi varit ute och promenerat så låste Peter upp dörren med mina nycklar som han sedan lämnade kvar inne och gick ut igen. Sina egna hade han lämnat hemma när vi gick.
Vi har ju ytterdörr som man låser upp med liten "kläpp" på sidan så är den upplåst sen.
Detta gjorde inte Peter utan han stängde inte helt men det gjorde ju lilla fröken Camilla, från insidan, med mig och Peter ute.
Vi försökte få henne att hämta en av sina småstolar och försöka låsa upp men det slutade med att hon hämtade en barnstol som fastnade efter halva trappan och hon trillade ner och slog sig lite. Tre trappsteg bara. 
Det var bara för Peter att ta en spade och slå sönder ett källarfönster på baksidan och ta den vägen in.
Camilla tog det riktigt bra trots att hon insåg att hon var ensam inne. Lite ledsen var hon men inte så att hon var hysterisk.

Idag har vi lämnat in fönstret och fått nytt glas isatt i det, kostar 300:- men det får man ta när man lämnar nycklarna inne och går ut.
Vi får ta lärdom av det och se till att ha extranyckel med i vagnen när vi går iväg eller att både jag och Peter har nycklar med när vi går ut.