torsdag 30 dec

Snart är detta året till ända. Har gått fort och det har hänt mycket. Försöker mig på  en sammanställning om någon dag tror jag.

Idag fick jag intagningsbesked från högskolan att jag får börja till våren. Det är ännu inte klart vilka/vilken kurs jag ska gå så det hoppas jag få veta nästa vecka. Hoppas att det inte är så mycket då jag tänkt arbeta under tiden. Ska faktiskt bli kul att läsa igen, trodde jag inte att jag skulle säga någon gång, men man ska aldrig säga aldrig :).

Jag har inte varit ner i pannrummet än och kollat om det är klart men jag hoppas att det bara är att elda imorgon. Peter har nog mer information än mig om den biten.

onsdag

Gick riktigt bra att kliva upp imorse och komma iväg, var lite segt på jobbet eftersom vi bara hade 5 barn idag. Hade tur som fick gå hem tidigare.

Äntligen har vi fått in nya pannan. Allt blir klart imorgon med installationen så  sen är det bara att elda på.

Har fått kontakt med gamla klasskompisar från Nytorp på Facebook. Det är så roligt att chatta med dom. Idag har det varit en riktig nostalgitripp med massor av foton från skolan. Tänk att det är 20 år sedan vi slutade nu till sommaren. Vi ligger i planeringsstadiet för att göra en återträff under våren. Bestämdes idag så vi har inte kommit längre än att lokal är fixad, iofs är det en stor bit men ändå.

tisdag

På annandagen hade jag utsläpp av hästarna. Viktor och Camilla sov ända till kl 9 vilket är rekord för dom båda så hästarna fick vänta ett tag på att gå ut. På vägen var det oplogat och inte blev det mindre snö i Bro. Fick åka en omväg för att komma in på stallplan. Var säkert 2 dec nysnö på vägarna. Fick skotta mig in i stallet där det låg en driva mot porten och sen pulsa i knähögt snö med hästarna till hagen. 

Igår hade jag semester så jag träffade Nelly och Linda som var hit och åkte pulka/snowracer med oss. Kul att vi äntligen fick träffas och snacka lite strunt.

 Idag var det full fart på jobbet idag. Eller inte, vi hade 6 barn på 4 vuxna och värre blir det. På torsdag skulle vi ha 3 barn.  Imorgon börjar jag 6.15 i Sandviken så det blir att kliva upp görtidigt..

Imorgon kommer de och börjar installera pannan så snart är det slut på friden. Då är det dags att börja släpa ved igen. Hoppas det går fort att få in pannan.

Juldagen

God Jul Alla.

Ja ¨då var julen nästan över för iår igen. Vi har bara annandagen kvar som ska spenderas i Hyttmyra hos mina föräldrar.

Julafton var vi hos brorsan som vi varit de senaste åren. Mycket god mat och barnen har roligt tillsammans. Tomten kom med presenter och inte ens Viktor var särskilt rädd för tomten. Många julkappar fick barnen, Viktor tröttnade rätt fort på att öppna paket men Camilla jobbade på med öppningarna. När vi kom hem så fick de vara uppe så länge de vela men när klockan var 21 så stoppade vi dom isäng. De var så trötta och griniga båda två och inget var bra. Men det var ju inte så konstigt heller, ingen av dom hade sovit middag.

Idag har vi varit till svärmor och firat. Den juldagen kommer vi nog inte att glömma. Julgranen vältes, en blomkruka åkte i golvet,svärmor fick en kopp kaffe i knät och ett grytunderlägg i porslin blev till ett pussel. Det bästa med allt det var att svärmor stod för allt själv, spiknykter :).  Vi fick iaf god mat och fina julklappar tillsammans med trevligt sällskap.

Camilla blev ju bara hemma 1 dag från dagis i veckan, hostan har börjat ge med sig och är inte alls lika mycket nu.

sjukt igen

Förra veckan var ju Viktor sjuk men Camilla fick gå på dagis. Igår kväll hade hon feber och fick vara hemma idag. Ringde till hc eftersom hon har sån hemsk hosta på nätterna. Fick en tid direkt på fm och de hittade inga fel på henne. Lungorna lät som de skulle och hals och öron såg bra ut. Troligtvis ett virus som inte går att göra något åt utan bara vänta gäller.

I lördags var jag ut med Gunilla och Hanna. Vi satt hemma hos Hanna och surrade innan vi gick ner på Granliden. Det var sånt drag där när vi kom. Inte alls. Vid 23.30 räknade jag till 20 persoch då var bandet och personalen inräknat. Men vi hade kul ändå, iaf jag hade jättekul och skrattade mycket. Trots att jag inte drack mycket alls så var jag jätteklen dagen efter men mina barn låter mig inte vila som jag vill.

Tidigare på lördagen var jag och Peter till Gävle och handlade julklappar. Vi han med en vända till toys´r us oxå. Farmor var snäll och passade trollen så vi fick några timmar ensamma vilket händer alltför sällan.

Följetången med pannan fortsätter. Nu är en ny panna beställd från Värmebaronen. Vi behöver bara betala mellanskillnaden mellan pannorna och Wiiks står för all extra installationskostnad. De känner väl lite dåligt samvete som gav oss rådet om den gamla pannan. Hoppas de kommer igång i mellandagarna.
Just nu går byggfläkten här för nu räcker inte elen till när kylan kryper under 15 strecket.

onsdag

Idag har kylan krypit in i huset, just nu är det 19 grader inne vilket är i kyligaste laget. Vi får ta och köra byggfläkten ett tag som Wiiks lämnade åt oss till sådana här tillfällen.

Viktor var hemma idag med så när jag hämtat Camilla blev det en vända till stallet för lite mockning och fixande med mat. Jag ska ta in hästarna ikväll men då är allt klart, bara att ta in grabbarna vilket tar nån minut bara. C blev glad när vi kom upp för favoriten Emma skulle ut och rida och självklart fick hon hjälpa till med Gnisten och rida en liten vända.

Annars har det väl inte hänt så mycket idag. Jag skulle gärna göra som björnarna och gå i ide just nu för nu är det inte roligt med vargavinter mer.

bowling

Har varit och bowlat med jobbet ikväll och det är bara att inse...
Bowlingproffs kommer jag inte att bli. Började med att bryta av en nagel. Tunga klot och svårt med tekniken var det. Kul var det iaf och skulle gärna spela oftare om man bara kom iväg och fick någon med.

Camilla var frisk idag så hon fick gå på förskolan. Viktor har fortfarande feber men inte lika mycket.


På lördag ska jag och Gunilla gå på Granliden och ha kul. Boner spelar och sist jag såg dom tyckte jag de var jättebra, hoppas de är lika bra nu. Är det någon som vill hänga på så går det bra, ju fler desto bättre.
Tidigare på dagen ska jag och Peter handla julklappar. Peters mamma är snäll och kommer hit och passar bustrollen under tiden.

måndag 13 december

Peter pratade med försäkringsbolaget idag och det går tack och lov på försäkringen. Enda vi behöver betala är självrisken på 1200:- vilket är helt överkomligt. Vi får ta ett annat märke om vi ville och det tackar vi för.
På torsdag skulle Peter träffa installatören och titta vad vi ska ha istället.

Barnen är sjuka igen. Hostiga, snoriga och febriga som sist. Hann bara vara friska i en vecka. Denna gång är det Peters tur att vabba. Få se hur Camilla är imorgon för är hon feberfri får hon gå på dagis.

Idag passade jag på att handla lite julklappar när jag slutade eftersom jag inte behövde skynda hem och hämta barnen på förskolan. Hittade en hel del under tiden jag kollade runt. Ska ta och gå igenom det jag handlat ikväll när barnen somnat så jag vet vad som saknas.

Lägger in en bild på mitt läskiga sår taget 2 dagar efter att de tog bort födelsemärket.

lördag

Fick veta igår att de bara ger 2års garanti på pannan =(. Wiiks rör som installerade står lika frågande som oss då Baxi inte vill visa någon goodwill över huvud taget utan hänvisar till försäkringsbolaget. Man tycker ju att på en produkt som kostar över 35 000 borde det vara längre garanti. Wiiks har aldrig hört talas om någon panna i något märke som gått sönder så tidigt som efter bara 4 år. Så på måndag är det bara att kontakta försäkringsbolaget och hoppas på en snabb lösning. Kan ju säga som så att någon mer BAXI produkt kommer inte in i detta huset mer.
Kan ju säga att Wiiks har varit mycket hjälpsamma och är lika förtvivlade som oss i frågan så dom hyser vi inget agg mot.

Igår kväll började barnen hosta som sjutton igen. Har varit friska 1 vecka den här gången, men de har ingen feber så vi får hoppas att det bara är hosta de fått.

Mitt sår på benet läker bra. Gjorde ont när jag rörde mig eller vid såret dagen efter men inget annars. Nu känns det bara ibland, men vackert är det inte.

I onsdags var jag till kyrkan på julpyssel med andra mammor från öppna förskolan. Som vanligt var det väldigt trevligt med mycket snack och liten verkstad. Gjorde ett halsband av en färdig stomme, detta tog mig 2,5 timme att göra. Hade jag suttit själv hade det nog tagit 30 minuter.

Utdömd

De var hit imorse och kollade på pannan som blev utdömd. Den är bara 4 år men redan paj, måste vara ett måndagsexemplar som aldrig skulle ha lämnat fabriken. Så nu är frågan om vi får ny på garantin, när får vi ny och kommer det att kosta skjortan för oss ?
De kommer imorgon och kopplar ur pannan så den inte står och droppar ur vatten på golvet. Får vetskap då hoppas vi om vad som händer framöver.

Efter jobbet idag var jag till HC för att kolla ett födelsemärke som sitter högt upp på baksidan av låret. Det är/var rätt stort, ca 1 cm i diameter och hade ömmat någon gång. Därför bokade jag tid för att titta på det.
Kommer ner på HC och en ung, manlig läkare tar emot, ej struldoktorn jag brukar träffa tack och lov.

Han tittar på märket och säger att det ser ut att vara ett snällt märke men vi tar väl bort det när du ändå är här.
OK tycker jag för då slipper jag bekymra mig mer över det så det är bara att lägga sig på mage på britsen och doktorn sticker mig massvis med gånger med bedövningsspruta, jag som hatar sprutor, svider gör det också. När bedövningen tagit karvar han bort märket och syr med 6 stygn.
 Ska försöka ta det lugnt och inte lyfta mycket de närmaste dagarna, ja lycka till med det. Tur att vi inte behöver elda då.
Har fått ny tid att ta bort stygnen om 2 veckor.